top of page

Rules of canoeing

Don't litter

-

Enjoy the nature

-

Help your traveling companions

-

Respect other people on trip

-

Please be nice and have fun out there

FAQ

FAQ

 • Hur långt kan du paddla på en dag?
  Det är en bra fråga och vi får den hela tiden. Men sanningen är att vi inte kan eller vill svara på det. För många faktorer spelar in, som vädret, strömmen i Lagan, hälsa i gruppen och ja, är det baksmälla i gruppen? På Smallland Canoes menar vi att tiden i kanoterna är viktigare än hur långt man kan paddla i kanoterna. Därför anser vi att du bör fokusera mer på att umgås med familj eller vänner och njuta av den vackra svenska naturen från vattensidan. Ha en trevlig resa :O)
 • Vad är "campingcheck" eller "kanotcheck"?
  För det första är de två begreppen en och samma sak. Man kan även kalla det ett Naturskyddsavgift. På Smallland Canoes kallar vi dem campingcheckar, eftersom campingcheckar är betalning för att campera på kanottur på Lagaleden. Första dagen på kanotturen utfärdar vi campingcheckar på Smallland Canoes. Campingcheckar kostar 40 kr. per natt, per person över 12 år. När du hittat campingen för natten lämnar du in campingchecken i brevlådan på campingen. Vissa platser har reception och på andra ställen kommer ägarna ner och hämtar campingchecken. På lägerplatserna ska det vara möjligt att slänga avfall i en avfallscontainer, där ska finnas toalett, samt ved. Det är möjligt att veden måste förädlas med såg och yxa.
 • Hur undviker vi att gå vilse på Lagaleden?
  Ja, det skulle inte vara så bra, men det är nästan omöjligt att göra. Du kanske kan paddla en bit ut ur Lagan, men det är inte så illa att du inte helt enkelt kan vände om och komme tillbaka på rätt spår. På Smallland Canoes får alla en karta över Laganleden med sig på resan. Kartorna är gratis och uppdateras kontinuerligt. Ibland är det ny information vi får ifrån dig på resan.
 • Hur säkert är det att vara på en kanottur?
  Det är faktiskt upp till dig själv hur säker din kanottur ska vara. Att vara i naturen, och att vara ensam i naturen i allmänhet, är inte helt riskfritt. Men är man bara lite förståndig är det inte farligt att vara på kanottur. Det måste understrykas att det är upp till dig hur säker din kanottur ska vara och blir. På Smallland Canoes uppmanar vi dig att bära flytväst på kanotturen och att begränsa alkoholkonsumtionen till noll när du paddlar i kanot. Kanotpaddling på Smallland Canoes sker på egen risk.
 • Varför är där 3 LLLer i Smallland Canoes ?
  Om man översätter ordet "small" från engelska till Svenskt blir det til "små" och om man då sätter "små" föra "land", blir det til Småland. Smallland Canoes ligger i sydvästra Småland
bottom of page